Tuesday, March 6, 2007

Tips On How To Survive When Lost In The Wilderness

Despite the invention of machines such as cellular phones and the global positioning system or GPS, people are still getting lost in the wilderness. This proves that modern technology can’t always help in some sticky situations.
Here are some tips for those who get lost and have no idea how to get home.
1. Stay put and wait for help to arrive. Friends and family will most likely notice something is wrong when the person has not made it back after some time. This is when a search and rescue mission is initiated by others.
2. If the area where the individual is located is not visible due to the rough terrain, try to move into a clearer area. A person can use his/her clothes, a mirror or some rocks as markers, making it easier for rescuers to find the location from the air or when using a pair of binoculars.
3. Try to stay dry because the weather could get cold and anyone who is wet is at risk of developing hypothermia.
4. A person can also suffer from dehydration if the body does not absorb any water. If there is a nearby stream a person can replenish the lost liquids and maintain normal blood pressure.
5. The weather changes rapidly in the wilderness. Find shelter in a cave or under a tree. Breaking some branches or gathering some old wood can be used to make a makeshift shelter.
6. If the person is injured, it is best to apply first aid. A handkerchief, belt and a stick can be made into a sling or a tourniquet to stop the bleeding.
7. The challenging part of surviving the wilderness without any supplies is looking for food to eat. If there are some bushes and trees in the area, a person can check if it is bearing fruits or berries. Some insects such as crickets may also be consumed since studies have shown these creatures have nutrients that are good for the body.
It is hard to appreciate nature when the individual has to survive under such extreme circumstances. If these happen, adapt and improvise because this is the only way to survive.

4 comments:

H.U.N.T.E.R 61 said...

thanks

Restaurant
Restaurant Restaurant

H.U.N.T.E.R 61 said...

Dolphin Class Restaurant



Boğazın derin maviliğinden sofranıza gelen lezzetin adresi...

Dolphin Class Restaurant, yaklaşık 10 yıldır Sarıyer’in huzurlu atmosferine ve boğazın derin maviliğine karşı, lezzetli balık yemekleri Restaurant ile, şık ve konforlu dekorasyonuyla, kaliteli hizmet anlayışıyla misafirlerini konuk ediyor. Mekan, sahibi olduğu Erhan Yılan’ın profesyonelliğinde Sarıyer'in en gözde adresi konumunda...

Babadan oğla geçen tecrübe ve kaliteli hizmet anlayışı...
Seneler önce Erhan Yılan'ın babası Cafer Yılan, engin tecrübelerini Urcan Balık Restaurant’ta kendini yetiştirerek kazanmış. Balık spesiyallerini deneyimleriyle, Dolphin Class Restaurant’ta devam ettirmeyi amaçlamış. 1997 yılından beri babadan oğla geçen tecrübe ve kaliteli hizmet anlayışı ile faaliyetlerini sürdürmekteler.

En seçkin deniz ürünleri mönüsü...
Dolphin Class Restaurant, her mevsim taze balıkları ve deniz ürünlerini, tutkunu olacağınız bir mönüde buluşturuyor. En seçkin deniz ürünleri, kusursuz servisiyle sunuluyor. Çeşitli kalitedeki şarapları da bu lezzetlerin beraberinde denenebiliyor. Spesiyalinde, bugüne kadar adına ve tadına az rastlanır türden olan “Deniz Mahsullü Patlıcanlı Kebap” bulunuyor. Tatlılardan, müşterilerin en çok beğendikleri arasında “Kaymaklı Ayva Tatlısı” yer alıyor. Çikolatalı sufle, spangle diğer çeşitlerinden. Tatlıların tamamı kendi imalatlarından oluşuyor. Servisleri gündüz saat 11:00’den gece 01:00’e kadar sürüyor.

Zamanın her güzel anını doyumsuzca yaşabiliyorsunuz...
Dolphin Class Resataurant’ı diğer mekanlardan ayıran bir özeliği de; Özkan ve Erhan kardeşlerin, konuk olan her müşterisiyle bire bir ilgilenmesi. Buraya gelenler, nefis balık yemeklerinin keşiflerine çıkarken, istenilen her türlü atmosfer sağlanarak, özellikle rahatlık ön planda tutularak, hizmet veriliyor. Müşteriye verilen önem ve itina, boğazın eşsiz manzarasında sunuluyor. Bu mekanda; gündüzleri rüzgarın verdiği esintiyle dalgaların arasından süzülen martıların danslarını izlemek, boğazdan geçen gemilerin arkalarında bıraktığı köpüklü sularının izlerini gözlemlemek, ruhunuza huzur katıyor. Gün batımının çekiciliği de, burada bir başka güzellikte yaşanıyor. Akşamları ise; karanlık suları aydınlatan yıldızların altındaki bir manzarada, sevdiklerinizle hoş sohbetler gerçekleştirip, her zaman anılacak hatıralar burada paylaşılabiliyor. Yeni konseptinde yazlık ve kışlık olarak iki kategoride salonları mevcut. 200 kişilik yazlık bahçesine gelen müşteriler, boğazın serin kenarında ve sürekli bir esintinin olduğu bir ortamda, keyiflerine keyif katıyorlar. Dolphin Class Resaturant’ı tercih eden kişiler genellikle Restaurant ailelerden, çiftlerden ve arkadaş gruplarından oluşuyor. Müşteri profilinde bir çok seçkin kişiler de yer alıyor. Milletvekillerinin, Restaurant sanatçıların, gazetecilerin de vazgeçemedikleri bir mekan konumundalar. Özel görüşmeler ve toplantıların yapıldığı bir ortam aynı zamanda……

: said...
This comment has been removed by the author.
MetroSport said...

I really love your article. It is good and useful. share we keep in touch more about your post. More info please visit :-http://metrosportbrokers.com/goggles.